Donald Trumps aktie föll för femte dagen i rad medan Intel steg kraftigt efter rykten om förvärv. – Marknaden visar en “halvfullt glas”-mentalitet, säger investeringsdirektören.

Så avslutades veckans sista handelsdag för de tre ledande indexen på Wall Street:

– Tek-tunga Nasdaq föll med 0,36 procent
– Den breda S&P 500-indexet föll med 0,19 procent
– Dow Jones steg med 0,087 procent

På torsdagen slog både S&P 500-indexet och Dow Jones nya rekord i kölvattnet av Federal Reserves första räntesänkning sedan 2020. Dow Jones satte också nytt rekord på fredagen.

Intel-aktien fick en kraftig ökning mot slutet av handelsdagen och slutade upp cirka 3,3 procent på Wall Street på fredagen. Enligt Wall Street Journal har brikstillverkaren Qualcomm kontaktat Intel med syfte att eventuellt förvärva företaget, enligt anonyma källor. Informationen är ännu inte bekräftad av något av företagen. Qualcomm-aktien föll med 2,87 procent samma kväll.

Federal Reserve-toppen Christopher Waller uttalade på fredagen att det var de gynnsamma inflationsstatistikerna, och inte oro för arbetsmarknaden, som fick honom att stödja Feds beslut om en halvprocentig räntesänkning den här veckan. Enligt Bloomberg har uttalandet gett marknaden hopp om nya räntesänkningar från Fed.

Fedex-aktien rasade med över 15 procent på Wall Street på fredagen. Fedex presenterade kvartalsresultat som var sämre än förväntat efter stängning på torsdagen. Vd:n Raj Subramaniam beskriver de tre senaste månaderna som ett “utmanande kvartal” i rapporten.

Nike-aktien steg med över 6,8 procent på Wall Street på fredagen efter att sportsmärket meddelade att deras vd, John Donahoe, går i pension och ersätts av Elliott Hill. Hill kommer att tillträda som vd på Nike den 14 oktober 2024.

Donald Trump, USA:s tidigare president och nuvarande presidentkandidat, har nu tillåtelse att sälja aktier i sitt medieföretag Trump Media & Technology Group. Restriktionen för att sälja aktier i det noterade bolaget löpte ut på torsdagen. Trump äger cirka 60 procent av aktierna i bolaget och Bloomberg rapporterar att en försäljning skulle kunna påverka aktiekursen negativt.

Analys: Den finansiella marknaden är i ständig rörelse, påverkad av politiska händelser, företagsnyheter och globala trender. Att följa utvecklingen på börsen och vara medveten om hur olika faktorer påverkar aktiekurser kan vara avgörande för att fatta kloka investeringsbeslut. Att ha en “halvfullt glas”-mentalitet, det vill säga att se positivt på framtiden och vara beredd att ta risker, kan vara en framgångsrik strategi i finansvärlden. Det är viktigt att vara informerad och göra noggranna analyser för att maximera avkastningen och minimera riskerna i sin portfölj.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version