Investeringsexperterna oroade över våldshändelse på Mongstad – Hur påverkar det marknaden?

På torsdag kväll, klockan 23.05, larmade polisen till Mongstad. Två arbetare i 30-årsåldern hade hamnat i slagsmål, enligt rapporter.

En av parterna fick allvarliga ansiktsskador och fördes först till en lokal läkarmottagning, sedan till Haukeland universitetssjukhus, enligt Kurt Inge Hordvik, tillförordnad chef för Nordhordland polisstation.

Polisen meddelade senare att mannen som skickades till sjukhus hade brutit näsan och möjligtvis ansiktsbrott.

Hittills har ingen av dem velat ge ytterligare information till polisen, enligt Hordvik.

Presschefen Gisle Ledel Johannessen på Equinor säger att företaget har regelbunden bevakning vid bostadshusen.

– Equinor ser allvarligt på en våldshändelse i vår bostadsby. Vi har nolltolerans mot våld. Två personer anställda hos en leverantör har nu förlorat sina tillträden till raffinaderiet efter händelsen. Vi är i nära dialog med de berörda parterna efter händelsen, säger Johannessen.

Analys:
Detta våldshändelse påverkar inte bara de inblandade parterna utan kan också ha konsekvenser för investerare och marknaden. Med ökad oro kring säkerheten på arbetsplatsen kan det påverka förtroendet för företaget och därmed dess aktiekurs. Det är viktigt att företag tar våldshändelser på allvar och agerar snabbt för att undvika negativa konsekvenser på marknaden och för investerare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version