Nya skatteregler för ISK-konton och kapitalförsäkringar: Så påverkar det ditt sparande

Från årsskiftet kommer skattefriheten för ISK-konton och kapitalförsäkringar att öka till 150 000 kronor, med en höjning till 300 000 kronor året därpå. Det innebär att det blir mer fördelaktigt för familjer att sprida ut sparandet på fler personer, då skattefriheten gäller per individ.

Det är viktigt att vara medveten om att pengarna tillhör barnet om de sparas i deras namn, och att de automatiskt tillfaller barnet när hen fyller 18 år. Därför kan det vara klokt att överväga att spara i sitt eget namn för att behålla kontrollen över pengarna.

De nya skattereglerna kan leda till att fler väljer att spara på ett annat sätt till sina barn, vilket kan innebära en förändring i den nuvarande trenden. Föräldrar som vill behålla kontrollen över sparandet rekommenderas att starta en kapitalförsäkring i sitt eget namn och göra barnet till förmånstagare.

Sammanfattningsvis kan de nya skattereglerna för ISK-konton och kapitalförsäkringar påverka sparandet för familjer och ge möjlighet till ökad flexibilitet. Det är viktigt att vara medveten om reglerna och ta hänsyn till konsekvenserna för att kunna fatta välgrundade beslut om sitt sparande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version