Övergreppsskandalen kring den bortgångna miljardären Mohamed al-Fayed växer

Fler kvinnor träder fram sedan BBC i veckan publicerade en dokumentär där den tidigare Harrods-ägaren anklagas för flera fall av övergrepp.

I dokumentären talade BBC med över 20 kvinnor som arbetade på varuhuset Harrods från 1980-talet och framåt. Flera av dem vittnar om att de våldtagits av al-Fayed.

Enligt juristerna som representerar de utsatta kvinnorna har de nu tagit emot över 150 nya uppgifter.

Dessa ska bland annat bestå av en ”blandning av överlevare och individer med bevis” mot al-Fayed, enligt juristerna. Vissa av offren ska ha varit endast 15 eller 16 år vid tiden för övergreppen.

Juristerna samlar anklagelser mot varuhuset för att ha möjliggjort ”systematiska övergrepp” mot sina anställda – många av dem anställda som al-Fayeds personliga assistenter och sekreterare under en period på 25 år.

Harrords har uppgett att de är ”fullständigt förskräckta” över anklagelserna och att de inlett en kompensationsprocess för att de drabbade.

Analys: En skandal kring övergrepp växer kring den avlidne miljardären Mohamed al-Fayed och hans tidigare ägarskap av varuhuset Harrods. Uppgifter om våldtäkter och systematiska övergrepp mot anställda har kommit fram, vilket kan påverka varuhusets rykte och ekonomiska framtid negativt. Det är viktigt att följa utvecklingen av denna skandal och se hur det kan påverka både offren och Harrods som företag.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version