Nästa års Oscars kan se några av musikens största namn placeras i kategorin Bästa kvinnliga biroll.

Den 97: e upplagan av Oscarsgalan kommer att äga rum den 2 mars 2025, och det finns redan förutsägelser om vilken Hollywood It-girl som kommer att vinna det eftertraktade priset.

Intressant nog kan det bli en strid mellan popdivorna, då Lady Gaga, Selena Gomez och Ariana Grande sägs tävla om samma plats.

Enligt rankade Variety Awards Circuit Predictions har alla tre en chans att få en nominering för Bästa kvinnliga biroll, vilket innebär att de troligen kommer att kampanja inför prisutdelningssäsongen.

Först ut är Gomez, för sin roll som hustrun och modern Jessi Del Monte i Netflix musikdrama, Emilia Pérez.

Filmen följer ‘en underskattad advokat (Saldaña) som arbetar för ett stort advokatföretag som är mer intresserat av att få brottslingar frikända än att föra dem till rättvisa, och som anlitas av ledaren för en kriminell organisation,’ enligt ett pressmeddelande från Netflix.

Emilia Pérez släpps på Netflix den 13 november i USA, Kanada och Storbritannien.

Samtidigt kan Poker Face-stjärnan Lady Gaga, 38 – som tidigare vann en Oscar för sin hit Hold My Hand 2023 – vara aktuell för priset för sin roll som Lee, en version av Harley Quinn, i Warner Brothers kommande film Joker: Folie à Deux.

Hon spelar mot Joaquin Phoenix som kommer att agera som Joker, Zazzie Beetz, Harry Lawtey, Jacob Lofland och Brendan Gleeson.

Joker: Folie à Deux har premiär den 4 oktober.

Och Ariana Grande förutspås vara aktuell för den eftertraktade nomineringen för sin roll som Glinda i Universal Pictures kommande musikfilm, Wicked.

Den 31-åriga sångerskan har växlat från sin popstjärnepersona till en Broadway-opera-stil av sång för det hett efterlängtade projektet.

Wicked kommer att släppas i två delar med den första premiären den 22 november och den andra delen den 21 november 2025.

Andra toppkandidater för nomineringen för Bästa kvinnliga biroll inkluderar Selenas Emilia Pérez medspelerska, Zoe Saldaña, för sin roll som advokaten Rita Moro Castro.

Övriga förutsägelser inkluderar Tilda Swinton för The Room Next Door, Danielle Deadwyler för The Piano Lesson, Isabella Rossellini för Conclave och Monica Barbaro för A Complete Unknown.

Nomineringar kommer att röstas om från den 8 till 12 januari 2025. De officiella Oscar-nomineringarna för Bästa kvinnliga biroll kommer att tillkännages den 17 januari 2025 – två månader före prisutdelningen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version