KFUM i Uppsala arrangerar ett unikt sommarläger för barn och ungdomar med funktionsvariationer

KFUM i Uppsala har lanserat ett speciellt sommarläger för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Madeleine Sandemo, ledare för lägret, delar med sig av varför detta initiativ är så viktigt för henne och deltagarna.

Sommarlägret, kallat Finduslägret, riktar sig till ungdomar mellan 9-18 år som har någon form av funktionsvariation. Med fokus på inkludering och gemenskap erbjuder lägret en trygg och rolig miljö där deltagarna kan skapa minnen för livet.

Genom olika aktiviteter och workshops främjas deltagarnas personliga utveckling och självförtroende. Finduslägret syftar till att ge deltagarna en möjlighet att känna sig sedda och inkluderade, samtidigt som de har kul och skapar nya vänskapsband.

Även om Finduslägret fokuserar på deltagarnas individuella behov och intressen, betonar Sandemo vikten av att skapa en gemensam plattform där alla känner sig välkomna och accepterade.

Genom att erbjuda ett sommarläger specifikt utformat för barn och ungdomar med funktionsvariationer, bidrar KFUM i Uppsala till ökad inkludering och mångfald. Detta är ett viktigt steg mot en mer jämlik och tillgänglig samhälle för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version