Chappell Roan’s storslagna genombrott år 2024 och hennes framgångar på musikscenen sedan hon var 17 år gammal

Chappell Roan har haft ett stort genombrott i sin karriär år 2024, även om hon har gjort musik professionellt sedan hon var 17 år gammal. Sångerskan från Pink Pony Club, 26 år gammal, som för närvarande befinner sig mitt i sin Midwest Princess Tour, har tidigare öppnat upp om sin snabba karriär och hanteringen av "konstiga" fans. Nästan ett år tidigare släppte Roan, vars riktiga namn är Kayleigh Rose Amstutz, sitt debutalbum, The Rise And Fall Of A Midwest Princess, vilket till slut hamnade på andraplatsen på den amerikanska Billboard 200-listan. Senast hotade stjärnan med att sluta med kändisskapet på grund av oönskad uppmärksamhet, strax efter att hon delat med sig av sin frustration över att människor först nu tar henne på allvar. I respons mot detta, kritiserade vissa fans artisten för att "klaga" och inte "uppskatta" sin berömmelse, medan en tidigare kallade stjärnan för ‘Chappell Moan’.

September 2023 – Albumsläpp och framgång

Nästan ett år sedan släppte Chappell Roan sitt debutalbum under Island Records den 22 september 2023, kallat The Rise And Fall Of A Midwest Princess. Medan albumets framgång var en långsam resa, var den initiala kritiken av låtarna på albumet positiv. Mot början av 2024 fick albumet – som innehåller låtar som Good Luck, Babe! – bredare erkännande och hamnade snart högt upp på listorna runt om i världen. Albumet nådde förstaplatsen på Storbritanniens albumlista, andraplatsen på den amerikanska Billboard 200-listan och förstaplatsen på Nya Zeelands albumlista. Hennes snabba framgångar underlättades när Roan började turnera med Olivia Rodrigo som förband under Guts World Tour. Trots att Chappell började få erkännande förra året har hon fokuserat på sin passion för musik sedan barndomen. Vid 17 års ålder släppte hon en original låt vid namn Die Young på YouTube. Hon skrev senare kontrakt med Atlantic Records och släppte låtar som Good Hurt samt hennes debut EP, School Nights.

September 2023 – Anpassning till berömmelse

Under samma månad pratade Chappell med Vanity Fair om att ladda upp videor på YouTube när hon var tonåring och blev tillfrågad om hon ville bli ‘upptäckt’. I sitt svar berättade Roan för tidningen: "Jag delade bara med mig av det. Jag visste inte att jag skulle bli upptäckt månader senare". Investeringsexpertens känslomässiga resa: Hur berömmelse och fanskap påverkar en stjärna

I juni 2024 hade den framstående sångerskan en känslosam stund under en konsert i North Carolina. Med tårar rinnande nedför ansiktet berättade hon för publiken att hennes snabba karriärutveckling var svår att hantera. Trots utmaningarna uttryckte hon att berömmelsen var det hon alltid drömt om.

I juli 2024 diskuterade stjärnan på en podcast hur fanskapet började ta en skrämmande vändning. Hon berättade om att fans följde henne och visste var hennes familj bodde, vilket fick henne att ta ett steg tillbaka från rampljuset. Trots de negativa konsekvenserna av berömmelse, nämnde hon också positiva aspekter som att bli igenkänd av sina idol.

Även om stjärnan längtade efter att kunna vara mer avslappnad och anonym, insåg hon att berömmelsen också innebar att hon kunde möta sina barndomsidoler och uppleva nya spännande möjligheter. Trots utmaningarna med fanskap och berömmelse, försäkrade sångerskan att hon fortsatt att njuta av sin musikaliska resa och det starka band hon har med sitt team.

Analys: Denna artikel ger en inblick i hur snabb berömmelse och fanskap kan påverka en ung stjärna. Trots att det finns utmaningar och risker med att vara offentlig person, finns det också möjligheter till nya erfarenheter och möten med sina idoler. Det är viktigt att stjärnor tar hand om sin mentala hälsa och sätter gränser för att skydda sig själva och sina nära och kära från potentiella faror. Chappell Roan: Reflektion och Support från Branschkollegor

Chappell Roan delade öppenhjärtigt med sina fans i en TikTok-video i juni och erkände att livet har varit ‘cuckoo’, men att andra sångare i branschen har erbjudit sitt stöd, enligt People.

‘I’m reflecting on my life and the past couple of weeks have been cuckoo. But what’s so reassuring and so fing sick is the pop girls that you and I have loved our whole lives…’

Hon uttryckte också sin tacksamhet över att ha sina branschkollegor ge sitt stöd och känna sig som en del av en gemenskap.

Augusti 2024: Kritik mot ‘Weird’ Fans

Förra månaden i augusti delade sångerskan en rant på TikTok där hon kritiserade ‘weird’ fans som beter sig olämpligt och stalkar henne.

‘I need you to answer questions – just answer my questions for a second. If you saw a random woman on the street, would you yell at her from your car window?’ she expressed.

Hon fortsatte att fördöma beteendet och betonade att stalkning och trakasserier inte borde accepteras som normalt beteende från fans.

Augusti 2024: Bryr sig inte om framgång

I en intervju med Interview Magazine förra månaden avslöjade Chappell Roan att hon inte bryr sig om att vara framgångsrik inom musikbranschen.

‘Like, my career doesn’t mean anything more now that I have a charting album and song. If anything, I’m just like, "F you guys for not seeing what actually matters.’

Hon betonade att framgång och listplaceringar inte är det som verkligen betyder något i slutändan, och att det viktigaste är att skapa musik som betyder något.

Analys:

Chappell Roan har delat med sig av sina tankar och känslor kring sitt liv och karriär. Genom att öppet prata om svårigheter och stöd från branschkollegor samt kritisera olämpligt beteende från fans visar hon på vikten av respekt och ömsesidig förståelse inom underhållningsbranschen. Hennes syn på framgång som något flyktigt och oväsentligt betonar att det är konstnärlig integritet och personlig tillfredsställelse som är det verkliga värdet i hennes arbete. Investeringsexpertens senaste analys av Roan’s uttalanden om fans och gränser – en djupdykning i musikindustrins påverkan på en artist

Roan har nyligen uttryckt sin frustration över att hon bara nu börjar tas på allvar som artist. I en intervju med Rolling Stone delade hon med sig av sina tankar om branschens förväntningar och hur det påverkar hennes passion för musiken. Trots vissa fans som kritiserade henne för att klaga för mycket, försvarade andra henne och påpekade att det är svårt när ens hårda arbete inte erkänns förrän senare. Det är en påminnelse om att berömmelse och fanskap kan vara en dubbeltydig upplevelse för artister, och det är viktigt att respektera deras gränser och personliga utrymme. Det är en påminnelse om att stjärnor också är människor och förtjänar respekt och förståelse för sitt arbete och deras rätt att uttrycka sina känslor och upplevelser. September 2024 – Roan Hotar upp MTV VMA’s röda matta

Vid 2024 års MTV Video Music Awards den 11 september i New York hade Roan en kort verbal incident med en fotograf medan hon gick på den röda mattan.

I en video som fångade den specifika stunden hördes en fotograf skrika, "Håll käften," någonstans utanför kameran.

Efter att ha hört det vände Chappell snabbt om och pekade på fotografmängden och utropade, "DU håller käften!"

Hon fortsatte sedan, "Nej! Inte jag, din jävel!" och fick snart jubel från andra i närheten.

Strax efter händelsen kom sociala medieanvändare till Chappells försvar, med en som sa, "Älskar att se en kvinna försvara sig själv," medan en annan tillade, "Äntligen en kändis som står upp för sig själv."

September 2024 – Hotar att sluta med berömmelse

Under en intervju med The Face berättade Roan för tidningen att hon skulle sluta med berömmelse om branschen blev för "farlig."

Hon berättade sedan om en incident på en flygplats och avslöjade, "Jag kliver ur bilen, klockan är 5:30 på morgonen, och det finns två killar som väntar med massor av affischer och skit för mig att skriva på."

"Jag vet att de inte är fans. Jag sa nej. Jag sa, ‘Jag skriver inte på något på flygplatsen, jag är ledsen.’"

Roan berättade, "’En av dem’ följer mig till TSA-linjen, börjar skrika på mig och alla vänder sig om och tittar. Han säger, ‘Du borde verkligen ödmjuka dig själv. Vet du var du är just nu? Glöm inte var du kommer ifrån.’"

Pink Pony Club-artisten uttryckte sedan, "Jag sa till mig själv, om detta någonsin blir farligt, kanske jag slutar."

"Det är farligt nu, och jag fortsätter ändå. Men det är inte det jag skrev under för," sa hon och kallade berömmelse "abusiv."

"Energibehållningen – stalking, prata skit online, [människor som] inte lämnar dig ifred, skriker på dig offentligt – är samma energi som en misshandlande ex-make. Så känns det. Jag visste inte att det skulle kännas så här illa."

Efter händelsen på flygplatsen erkände Chappell att hon grät på toaletten och kontaktade kollegan sångaren Lorde, som då "skickade mig en lista på saker jag borde göra [i den situationen]."

Hon förklarade senare för The Face att, "Min mamma skulle älska att gå på Grammys eller Brits."

"Jag hoppas nästan att jag inte vinner, för då kommer alla sluta tjata på mig: ‘Se killar, vi gjorde det och vi vann inte, hejdå!’ Jag kommer inte att behöva göra det här igen!"

"Denna bransch och konstnärlighet frodas på psykisk ohälsa, utbrändhet, överarbete, överansträngning, sömnlöshet. Du blir större ju ohälsosammare du är. Är inte det så jävla sjukt?"

Chappell tillade, "Ambitionen är: hur undviker jag att hata mig själv, mitt jobb, mitt liv, och ändå göra det här? För just nu fungerar det inte. Jag kämpar bara för att försöka må bra." Investeringstips för att maximera din avkastning på den finansiella marknaden

Att investera på den finansiella marknaden kan vara en lönsam strategi för att öka din ekonomiska tillväxt. Genom att följa dessa investeringstips kan du maximera din avkastning och nå dina finansiella mål snabbare.

  1. Diversifiera din portfölj: Genom att sprida dina investeringar över olika tillgångsklasser minskar du risken och ökar chansen att få en stabil avkastning över tid.
  2. Håll dig informerad: Följ med i marknadsnyheter och analyser för att fatta välgrundade investeringsbeslut. Att vara välinformerad är nyckeln till att lyckas på den finansiella marknaden.
  3. Ha en långsiktig strategi: Istället för att försöka tidpunkten marknaden, fokusera på att hålla dina investeringar under en längre tidsperiod för att dra nytta av långsiktig tillväxt.
  4. Använd dig av professionell rådgivning: Att anlita en erfaren investeringsrådgivare kan hjälpa dig att navigera genom den komplexa finansiella marknaden och maximera din avkastning.

    Genom att följa dessa investeringstips kan du öka dina chanser att nå finansiell framgång och säkerställa en stabil ekonomisk framtid för dig själv och din familj. Ta kontroll över dina investeringar idag och se dina pengar växa över tid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version