Romerike barnehage senker sykefraværet med innovative tiltak – en investeringsmulighet for næringslivet?

I en tid der politikerne fortsatt vegrer seg for å kutte i sykelønnen, har deler av næringslivet tatt saken i egne hender. Romerike barnehage har implementert en unik strategi som har resultert i et betydelig lavere sykefravær enn landsgjennomsnittet.

Daglig leder i Solhaug Barnehage, Jørn Andre Berg, belønner de ansatte med en bonus på 700 kroner for hver egenmeldingsdag de ikke tar ut. Dette har ikke bare ført til redusert sykefravær, men har også skapt en positiv arbeidskultur og økt produktivitet blant de ansatte.

Med en stadig økende fokus på arbeidsmiljø og ansattes trivsel, kan investeringer i slike tiltak vise seg å være lønnsomme for næringslivet. Ved å redusere sykefraværet kan bedrifter spare store summer på reduserte lønnskostnader og økt produktivitet.

Analyse:

Denne artikkelen tar for seg et innovativt tiltak i Romerike barnehage som har ført til en betydelig reduksjon i sykefraværet blant de ansatte. Ved å belønne de ansatte for å ikke ta ut egenmeldingsdager, har barnehagen skapt en positiv arbeidskultur og økt produktiviteten. Dette viser hvordan investeringer i ansattes trivsel og arbeidsmiljø kan være lønnsomme for bedrifter, både økonomisk og i form av økt produktivitet. Dette kan være en inspirasjon for andre bedrifter som ønsker å redusere sykefravær og skape et bedre arbeidsmiljø for de ansatte.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version