Nordkoreansk fotbollslag vinner U 20-VM i Colombia

Det nordkoreanska U 20-fotbollslaget imponerade stort i Colombias U 20-VM genom att gå obesegrade genom hela turneringen och vinna finalen mot USA. Lagkaptenen Chae Un-yong beskriver segern som en dröm som gått i uppfyllelse, och laget visade upp en imponerande taktisk spelstil enligt coachens instruktioner.

Nordkoreas framgång i U 20-VM kommer efter flera års frånvaro från internationella tävlingar på grund av pandemin. Laget visade sin dominans genom att bland annat ha 10–0 i hörnor mot USA i semifinalen.

Det nordkoreanska damfotbollslaget har tidigare haft framgångar i VM-sammanhang och detta är landets tredje guld i U 20-VM. Japans U 20-lag hade också en imponerande turnering och nådde finalen med hjälp av Djurgårdens mittfältare Shinomi Koyama.

I en annan oväntad nordkoreansk skräll tog mixedparet Kim Kum-Yong och Ri Jong-Sik silver i bordtennis under OS i Paris i somras, trots att de inte varit synliga på den internationella scenen på flera år.

Analys: Nordkoreas framgångar i internationella sportevenemang visar på landets talang och potential inom olika idrottsgrenar. Dessa prestationer kan inspirera och motivera andra att följa sina drömmar och sträva efter framgång, oavsett vilka hinder som kan finnas på vägen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version