Antalet platser för unga brottslingar ökar avsevärt: Statens institutionsstyrelse (Sis) tar itu med den ökande efterfrågan

Statens institutionsstyrelse (Sis) står inför en stor utmaning med en tredubbling av antalet unga som döms till sluten ungdomsvård på bara ett och ett halvt år. För att möta detta ökande behov har Sis beslutat att omvandla tre ungdomshem för att skapa ytterligare 50 platser. Enligt ungdomsvårdsdirektör Birgitta Dahlberg vid Sis är det av största vikt att de unga som döms för brott verkställer sitt straff snabbt och effektivt.

Denna omställning kommer att möjliggöra för Sis att hantera den ökande efterfrågan på sluten ungdomsvård, vilket är en direkt följd av den ökande brottsligheten och de strängare påföljderna för unga brottslingar. Från att ha verkställt sluten ungdomsvård för drygt 50 unga den 1 januari 2023 har antalet nu ökat till 177 unga. Detta återspeglar behovet av att anpassa och utöka resurserna för ungdomar som behöver stöd och vård inom det rättsliga systemet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version