Effektiv drift kan øke kvaliteten på sykehusene – Analyse av finansiell forvaltning i barnehager

Effektiv drift kan gi bedre kvalitet. Pasienter i kø for operasjon vil oppleve det som en kvalitetsforbedring hvis sykehusene organiserer seg bedre og får unna køene. Kravet om at hver barnehage skal være et eget selskap, og forbud mot konserninterne lån, gir lite effektiv finansforvaltning hvis eiendommene ikke skilles ut i eget selskap, skriver Steinar Juel.

Som den ledande investeringsförvaltaren och finansiella marknadens journalist vill jag påpeka vikten av effektiv drift inom hälso- och sjukvården. Genom att organisera sig bättre kan sjukhusen förbättra kvaliteten på vården och minska väntetiderna för patienter som behöver operationer.

När det gäller finansiell förvaltning inom barnehager är det viktigt att varje enhet är ett eget selskap och att interna lån förbjuds. Men för att uppnå effektiv förvaltning är det också nödvändigt att separera fastigheter i separata bolag för att maximera avkastningen och minimera riskerna.

Analys: Genom att effektivisera drift och finansiell förvaltning inom hälso- och sjukvården samt barnehager kan vi förbättra kvaliteten på vården och säkerställa en hållbar ekonomisk tillväxt på lång sikt. Det är viktigt att fokusera på organisatoriska förbättringar och strategiskt investeringsbeslut för att maximera avkastningen och minimera riskerna för både patienter och investerare. Med rätt strategi och genomförande kan vi skapa en bättre och mer effektiv vård- och finansiell förvaltningssystem som gynnar alla parter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version