Andreas Hustad (29) avslöjar den dolda sanningen bak hans kamp mot överätning och overspisningssyndromet. Som en framstående investeringschef och finansiell journalist har jag granskat hans resa med ROS – Rådgivningskontoret för ätstörningar i Stavanger.

Andreas Hustad står framför köksbänken hemma i Sandnes och förbereder dagens första måltid. Han erkänner att lösningen på hans problem inte bara handlar om kalorier in och ut, utan om en komplex blandning av sömn, näringsämnen och psykisk välbefinnande.

Hustad, som tidigare led av depression under pandemin, vände sig till mat för tröst. Han berättar hur han tidigare försökt gå ner i vikt med olika dieter, men det var först när han insåg sina överätningsepisoder som han kunde ta kontroll över sin hälsa.

En överätningssyndrom karakteriseras av att man äter för att hantera sina känslor, vanligtvis när man är ensam och kämpar med svåra emotioner. Det är en vanlig ätstörning som drabbar cirka tre procent av den norska befolkningen och kan påverka både normal- och överviktiga personer.

Efter att ha kämpat med felaktiga lösningar som slankepiller, hittade Hustad till slut den hjälp han behövde. Genom att lära sig lyssna på sin kropp och sina känslor har han nu en bättre kontroll över sin matkonsumtion och sitt välbefinnande.

Analys: Artikeln belyser vikten av att förstå och hantera överätningssyndromet, en vanlig men ofta förbisedd ätstörning. Genom att lyssna på Andreas Hustads berättelse kan läsarna lära sig att identifiera och ta itu med liknande utmaningar i sina egna liv, vilket kan leda till bättre hälsa och välbefinnande på lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version