Kesha lanserar ett nytt skede för sin karriär på måndag

Sångerskan, som tidigare varit signerad till det stora skivbolaget RCA och dess Dr. Luke-grundade imprint Kemosabe Records, tar nu saken i egna händer.

Kesha meddelade i ett uttalande att hon startar sitt eget oberoende skivbolag, som kommer att distribueras globalt i samarbete med ADA, som hanterar oberoende distribution och skivbolagstjänster för Warner Music Group.

Utvecklingen kommer efter att hon avslutade sin långvariga rättstvist med Dr. Luke efter att tidigare anklagat honom för sexuella övergrepp.

Hon tog också sikte på Sean “Diddy” Combs förra året genom att ändra texter som refererade till honom i sin hitlåt “TIk Tok” till rader som kritiserade honom efter att han anklagades för sexuella övergrepp av flera kvinnor.

I sitt uttalande delade Kesha med sig av sina principer och framställde sitt nya skivbolag som ett sätt att förlänga sina mål att hjälpa uppstigande musiker.

ADA President Cat Kreidich reagerade också på Keshas nya satsning i ett uttalande: “Sedan början av sin karriär har Keshas äkthet skiljt henne som en sann artist vars livliga självuttryck starkt resoneras med hennes fans. Vi tror att ADA är det idealiska hemmet för henne, och vi är hedrade och engagerade att stödja Kesha som en oberoende artist samtidigt som vi upprätthåller hennes kreativa integritet och obesvärade djärvhet.”

Crush Music, som kommer att samarbeta med ADA för marknadsföring och främjande av Keshas musik, tillade i sitt eget uttalande: “Vi är hedrade att vara med på denna glädjeresa med Kesha när hon ger sig in i denna nya entreprenöriella fas av sin karriär och fortsätter att bygga Kesha Records med stöd av Crushs fullservice-team och ADA.”

Även om hon bara nu detaljerade skapandet av sitt nya skivbolag, gjorde Kesha faktiskt sin debut som oberoende artist redan i juli med släppet av sin singel Joyride.

I december firade Kesha (verkligt namn: Kesha Rose Sebert) äntligen att hon befriat sig från Dr. Lukes Kemosabe Records genom att posta en jublande nakenbild på Instagram.

Hennes album gag order från 2023, som stannade på Billboard 200-albumlistan på plats 168, var hennes sista släpp för den kontroversiella producentens skivbolag.

Vid den tiden rapporterades det också att Kesha hade avslutat sitt managementbolag, Vector Management.

Kesha kommer att befästa sitt nya oberoende avtal med ett albumsläpp planerat för 2025.

Det nya albumet markerar första gången som Right Round-sångerskan har haft fullständig kreativ kontroll och äganderätt över sin musik.

Popstjärnan Katy Perry har nyligen hamnat i blåsväder efter släppet av sitt kritiserade nya album 143, efter att fansen kritiserat henne för att ha samarbetat med Dr. Luke på LP:n trots Keshas anklagelser mot honom.

Efter Keshas stämning där hon hävdade att Dr. Luke hade drogat och våldtagit henne, vilket han kraftigt förnekade, stämde producenten henne för förtal där han sa att hon hittat på anklagelserna och smutsat ner hans karaktär.

Stämningarna avgjordes till sist i juni 2023. Under tillkännagivandet sa Kesha att “bara Gud vet vad som hände den natten”, med hänvisning till natten hon påstod att hon blivit sexuellt överfallen.

Dr. Luke – född Lukasz Gottwald – är en av de mest framgångsrika producenterna de senaste årtiondena, och låtar han producerat har varit en regelbunden stapelvara på poplistorna, även om han nu ofta använder en pseudonym.

Kesha stämde honom 2014, även om Dr. Luke aldrig åtalades för något brott relaterat till hennes påståenden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version