Ryan Routh åtalas för mordförsök efter attentatet mot Donald Trump – CNN och AP rapporterar

Ryan Routh, mannen som greps efter det påstådda attentatet mot Republikanernas presidentkandidat Donald Trump i Florida, åtalas nu för mordförsök, enligt rapporter från CNN och AP. Routh var tidigare misstänkt för brott mot de federala vapenlagarna och enligt åklagare hade han spårat Trump i över en månad. Spårningsdata från Rouths telefon visar att han befann sig i området kring golfbanan och Trumps egendom Mar-a-Lago flera dagar mellan den 18 augusti och gripandet den 15 september.

Enligt uppgifter från CNN höll han sig utanför Trumps golfbana i West Palm Beach i timmar med ett gevär där pipan stack igenom ett av hålen i ett nätstängsel. Han hade tydligen en klar siktlinje till det nästa hålet som Trump var på väg till innan han greps. Gripandet skedde efter att Secret Service upptäckte ett skjutvapen som stack ut från en buske vid golfbanan medan Trump spelade golf.

58-åringen avfyrade inga skott och hade aldrig Trump i sikte, enligt myndigheterna. Domare Aileen Cannon, som utsågs av Trump och har haft ansvar för fallet mot honom gällande förvaring av federala dokument, har fått uppdraget att leda fallet mot Routh.

Analys: Ryan Routh åtalas för mordförsök mot Donald Trump efter en dramatisk händelse vid en golfbana i Florida. Trots att ingen skott avfyrades och Trump inte var i fara, är detta en allvarlig händelse som visar på hotet mot politiska ledare och behovet av säkerhetsåtgärder. Detta kan påverka finansmarknaden genom att skapa osäkerhet och påverka investerares förtroende, vilket kan leda till volatilitet på marknaden. Det är viktigt att hålla sig informerad om sådana händelser och deras potentiella påverkan på ekonomin för att kunna fatta välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version