Börsen stiger från start, teknologiaktie faller efter Spetalen-exit

Huvudindexet öppnar upp 0,58 procent på tisdag morgon. Nordsjöolja (Brent spot) handlas för cirka 74,72 dollar per fat. Det är cirka 0,3 dollar lägre än när börsen stängde på måndag, och 0,77 procent upp sedan midnatt. I Asien hoppar flera börser efter en åtgärdspaket från den kinesiska centralbanken.

Så går det för några av de mest omsatta aktierna:
– Norsk Hydro stiger 6,36 procent
– Aker BP är ned 1,07 procent
– Equinor stiger 0,11 procent
– DNB är upp 0,51 procent

Okea säljer andelen i Yme-fältet
Oljeselskapet Okea har ingått en avtal om att sälja sin 15 procentiga ägarandel i Yme-licensen till Lime Petroleum för 15,65 miljoner dollar efter skatt. Transaktionen förväntas bli genomförd före utgången av året.

Spetalen drar sig ur Ayfie-styret
Öystein Stray Spetalen och Martin Nes har dragit sig ur som styrelsemedlemmar i teknologiselskapet Ayfie. Nes leder Spetalens investeringsselskap, Ferncliff. Spetalen sålde sig tidigare i september ned i Ayfie. Han är per måndag registrerad med en ägarandel på 4,26 procent av selskapet, som gör honom till femte størsta ägare.

Analyse:
Börsen öppnar starkt med positiva trender för flera av de mest omsatta aktierna. Oljesektorn ser en ökning medan teknologiaktier påverkas av Spetalens exit. Detta indikerar en stabil marknad med viss volatilitet. Investeringar i oljeindustrin kan vara lönsamma medan teknologiaktier kan vara osäkra på kort sikt. Det är viktigt för investerare att noggrant övervaka marknadstrender och nyheter för att fatta välgrundade beslut om sina finansiella investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version