Phillip Schofield tackade enligt uppgift nej till ett urval av stora TV-erbjudanden innan han valde att skriva på för Cast Away – 16 månader efter sin avgång från This Morning. Programledaren, 62 år, har hemligen spelat in Channel 5-specialen Cast Away, där han lever på en tropisk ö i Indiska oceanen i 10 dagar. En insatt har nu sagt att han under de senaste månaderna fått ett stadigt flöde av erbjudanden men ‘envist tackat nej till dem alla’. Det har rapporterats att han rådfrågade sin familj och vänner innan han sa ja till detta program – detaljerna hölls ‘top secret’. En ny rapport antyder att han bestämde sig för att ta sig an utmaningen för att kunna dela med sig av sin historia på ett ‘oredigerat och ärligt’ sätt.

Han kommer att diskutera sin bittra avgång från ITV och dagliga programmet This Morning medan han försörjer sig själv på ön, belägen utanför Madagaskars kust. Tittarna kommer att se den avsatta presentatören diskutera den emotionella påverkan av sitt exil från mainstream-TV efter att nyheten om hans affär med en 20-årig löpare på dagtidsshowen This Morning kommit fram. En källa berättade för The Sun: ‘Under de senaste månaderna har Phil haft ganska många erbjudanden för olika saker – men har envist tackat nej till dem alla. ‘Den här typen av utmaning har alltid tilltalat honom dock och efter att ha rådfrågat vänner och familj bestämde han sig för att ta chansen.

Analys:
Artikeln handlar om Phillip Schofields beslut att tacka nej till flera TV-erbjudanden innan han valde att medverka i programmet Cast Away. Han har hemligen spelat in en special på Channel 5 där han lever på en ö i Indiska oceanen i 10 dagar. Genom att delta i detta program kommer han att diskutera sin avgång från This Morning och den emotionella påverkan av att bli avskedad från mainstream-TV. Beslutet att ta sig an denna utmaning verkar vara ett sätt för honom att berätta sin historia på ett ärligt sätt. "Filmen ingen trodde att de skulle se – Storbritanniens TV-stjärna filmade en serie på en öde ö efter skandalen – Skakande avslöjanden och känslosamma ögonblick – Se det här!"

Analysering: En känd TV-personlighet har filmat en serie på en öde ö efter en skandal som skakade Storbritannien. Serien avslöjar känslosamma och chockerande ögonblick från hans liv och karriär. Trots motgångarna visar det hur han försöker visa en ny sida av sig själv och berätta sin historia. Denna serie har potential att påverka både hans karriär och personliga liv, och ger tittarna en inblick i en komplex och kontroversiell situation. Schofield: ‘Om jag inte hade mina flickor där, skulle jag inte vara här, för jag ser inte min framtid’

Schofield kritiserade också ‘ett fåtal personer’ med ‘ihållande höga röster’ i ett uttalande dagar efter att ha lämnat This Morning – och avvisade påståenden om en ‘giftig’ kultur i programmet.

Dagprogrammet hamnade i kaos sedan avslöjanden om Schofields förhållande med en mycket yngre man på ITV kom fram, med kanalen förlorande miljontals pund i sponsoravtal och vissa gäster vägrade att dyka upp i soffan.

Men i maj 2023, när Schofield uttalade sig i sociala medier, gick han till attack mot de ‘som har en agg till mig’.

I ett uttalande på sin Instagram sa presentatören: ‘Nu när jag inte längre jobbar på This Morning är jag fri att säga detta. Jag hoppas att du har märkt att det är samma fåtal personer med en agg mot mig eller programmet som verkar ha den högsta rösten.

‘This Morning ÄR det bästa programmet att jobba på, med de bästa människorna. Under alla år jag jobbade där fanns det ingen toxicitet. Du kan lyssna på de som har ihållande höga röster om du vill.

‘Men de tusentals gästerna genom åren, tusentals anställda och besättning, hundratals presentatörer och medarbetare vet alla det, det ÄR en familj av underbara, talangfulla, snälla, hårda arbetande människor.’

Chefer på ITV publicerade den mycket efterlängtade granskningen av skandalen och påståenden om en toxic arbetskultur i december. Den utfördes av en oberoende advokat, Jane Mulcahy KC.

En anställd berättade för Mail om deras ‘rent förvåning’ att bara en junior arbetare var medveten om förhållandet.

Rapporten fann att ITV inte dolde förhållandet och att stationschefer hade gjort ‘betydande ansträngningar’ för att upptäcka sanningen redan 2019 – fyra år innan affären bröt ut.

Den externa granskningen fann att kanalen ‘inte kunde upptäcka den relevanta bevisningen’ förrän Schofields egen erkännande i maj 2023, när han berättade för Mail att han hade haft förhållandet och senare ljög om det.

ITV-chefer har sagt att både Schofield och hans före detta älskare, en springare som aldrig har namngivits, ‘upprepade gånger förnekade’ påståenden om ett förhållande tills stjärnan dramatiskt lämnade ITV och formellt bad om ursäkt.

Det tillades att endast en person av 48 intervjuade – en junior anställd – sa att de visste om presentatörens förhållande med en yngre manlig före detta kollega innan han avslöjade det i maj.

Mulcahy avslöjade att Schofield vägrade att delta i granskningen av omständigheterna kring hans avgång på grund av ‘risken för hans hälsa’. Hon tillade att hon informerades om att värdens mentala hälsa sedan hade försämrats.

Schofields före detta kollega och älskare avböjde också att delta i rapporten.

Dock har personal på ITV blivit kors, och anklagar rapporten för att vara ‘ett slöseri med tid’.

Resultaten avslöjade att det fanns en tystnadskultur på kanalen, och att juniora anställda på ITV’s This Morning fortfarande fruktar att tala ut kommer att skada deras karriärer inom branschen.

Analys: Artikeln handlar om den kontrovers som omger TV-presentatören Schofield och hans förhållande med en yngre man. Trots påståenden om en giftig arbetskultur och hemligheter på ITV, har en extern granskning inte hittat bevis för att kanalen försökte dölja förhållandet. Schofield har vägrat att delta i granskningen och hans mentala hälsa har påverkats. ITV-personal är missnöjda med rapportens slutsatser och det finns fortfarande rädsla för att tala ut bland juniora anställda. Det är en pågående situation som kan påverka Schofields karriär och ITV:s rykte på lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version