Det amerikanska aktiemarknaden fortsätter att stiga efter måndagens uppgång.

Efter en positiv vecka med Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter, steg de ledande indexen försiktigt på måndagen. Nu, vid 17.50-tiden, ser det ut så här:

– S&P 500-indexet är upp med 0,12 procent
– Nasdaq-indexet är upp med 0,45 procent
– Dow Jones-indexet stiger med 0,04 procent

Tidigare på tisdagen meddelades det att den kinesiska centralbanken vidtar åtgärder för att stimulera ekonomin. Dessa åtgärder har haft tydliga effekter på världens aktiemarknader under dagen.

Åtgärderna inkluderar en sänkning av bankernas reservkrav med 0,5 procentenheter för att möjliggöra mer utlåning. Dessutom meddelar centralbanken att de kommer att sänka en av nyckelräntorna, 7-dagars-reporäntan, med 0,2 procentenheter enligt Financial Times. Riktade åtgärder har också vidtagits mot fastighetssektorn.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba är upp cirka sex procent i tidig handel.

Tesla-aktien fortsätter att stiga efter gårdagens uppgång. Med förväntade leveranstal för tredje kvartalet som är högre än förväntat, enligt Bloomberg, förväntar sig Barclays en tillväxt på åtta procent från föregående år. Barclays förväntar sig att 470 000 bilar levereras under perioden, jämfört med förväntade 461 000.

Tesla kommer att presentera leveranstalen för elbilar i början av oktober.

Analys: Den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att vara stark med stigande index och positiva förväntningar på företag som Tesla och Alibaba. Kinesiska centralbankens åtgärder för att stimulera ekonomin kan ha en positiv effekt på världens aktiemarknader. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om potentiella investeringsmöjligheter och risker.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version