Det amerikanska aktiemarknaden fortsätter att stiga efter måndagens uppgång.

Bildtext: Flera börser i USA når rekordnivåer. Foto: Pete Kiehart / För E24

Publicerad: För mindre än 3 timmar sedan
Uppdaterad nu precis

Artikeln uppdateras under handelsdagen.

Så här ser det ut på de ledande indexen vid 17:50:

– S&P 500-indexet är upp 0,12 procent
– Nasdaq-indexet är upp 0,45 procent
– Dow Jones-indexet stiger med 0,04 procent

På måndagen steg de tre indexen försiktigt efter en positiv vecka i ljuset av Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter.

Kina-åtgärder

Tidigare på tisdagen meddelade den kinesiska centralbanken att man vidtar åtgärder för att stimulera mer aktivitet i ekonomin. Effekterna har under dagen haft betydande inverkan på världens aktiemarknader.

– Bland åtgärderna finns en sänkning med 0,5 procentenheter av bankernas reservkrav, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att låna ut mer.
– Dessutom meddelar centralbanken att man kommer att sänka en av nyckelräntorna, 7-dagars-reporäntan, med 0,2 procentenheter, enligt Financial Times.
– Det har också inletts riktade åtgärder mot fastighetssektorn.

Läs mer om åtgärderna här.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba är upp cirka sex procent i tidig handel.

Tesla fortsätter att stiga

Flygplanstillverkaren Boeing presenterade på måndagen “ett sista erbjudande” till sina strejkande anställda. Seattle Times rapporterar på tisdagen att de inte är nöjda och inte kommer att rösta om det förhöjda erbjudandet.

Tesla-aktien är annars upp 1,5 procent på tisdagen efter gårdagens uppgång. Detta kom efter att Barclays i en notering framhävde att de förväntar sig leveranssiffror för tredje kvartalet som kommer att vara högre än förväntat, enligt Bloomberg.

Mäklarhuset förutspår 470 000 levererade bilar under perioden, medan det förväntas en faktisk siffra på 461 000, enligt Bloomberg. Barclays förväntningar motsvarar en tillväxt på åtta procent från föregående år.

Tesla kommer att presentera siffrorna över levererade elbilar i tredje kvartalet i början av oktober.

Analys:
Aktiemarknaden i USA fortsätter att stiga, delvis på grund av stimulansåtgärder från den kinesiska centralbanken. Tesla-aktien har också stigit på förväntningar om högre leveranssiffror. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaden och vara medveten om hur globala händelser kan påverka ens egna investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version