Investeringar i vården kan påverka dina pengar och hälsa

En person inom vården i Stockholm har smittats med tuberkulos, vilket har lett till att 200 barn nu kommer att testas och vissa medicineras i förebyggande syfte. Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund betonar att risken för ett utbrott bland barnen är låg, men att det är viktigt att vara säker.

Under förra veckan fick region Stockholm ett larm om smittan, och sedan dess har man arbetat med smittspårning för att undersöka eventuella kontakter. Maria Rotzén Östlund förklarar att man fortfarande arbetar med att kontakta alla föräldrar till barnen för att erbjuda testning och eventuell behandling.

En av de drabbade barnen är nio veckor gamla Viking, vars föräldrar Daniel och Elin Lundman nu väntar på resultatet av testningen. Viking kommer att äta penicillin i förebyggande syfte under fyra veckor, vilket har skapat oro och osäkerhet hos föräldrarna.

Även om barnen testas, är föräldrarna kritiska till att de själva inte erbjuds tester. Symptomen på tuberkulos hos barn kan vara feber och andra allmänna besvär, och det är viktigt att vara medveten om hur sjukdomen kan påverka barns hälsa.

Att vara på alerten för smittsamma sjukdomar som tuberkulos kan vara avgörande för både din hälsa och dina ekonomiska investeringar. Genom att vara informerad och agera i förebyggande syfte kan du skydda dig själv och din familj från potentiella risker.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version