Det har gått över ett år sedan Phillip Schofield lämnade This Morning i en skandal – efter att han erkänt att han hade en affär med en mycket yngre manlig kollega.

Men efter att ha varit från TV-skärmar i 16 månader är Phillip inställd på att återvända nästa vecka för Channel 5’s Cast Away.

Kanalen bekräftade att Phillip var “ensam med endast ett fåtal kameror för att dokumentera sin egen upplevelse”.

Vad har presentatörens liv sett ut sedan han lämnade skärmen?

Från att ha tagit hjälp av PR från sin familj till att återförenas med ITV-kompisar, här tar MailOnline en titt tillbaka på Phillips år borta från TV – inför hans kommande återkomst.

I en trailer för den kommande “överlevnad” showen bröt Phillip ihop och sa att skandalen kring hans avsked från This Morning “förstörde” honom.

Serien kommer att sändas över tre kvällar från måndag den 30 september till tisdag den 1 oktober, i tre 60-minutersavsnitt.

Det följer Phillip när han kastas bort i tio dagar och nio nätter på en avlägsen, obebodd ö utanför Madagaskars kust.

Tittarna kommer att se den avsatta presentatören reflektera över den känslomässiga påverkan av hans exil från mainstream-TV efter att nyheten om hans affär med en 20-årig löpare på This Morning kom till ljuset.

Det är förstått att Phillip fick en handhållen kamera, kroppskameror och en ljudpaket innan han lämnades för att spela in sin känslomässiga vecka och ett halvt långa resa.

Phillip blev snabbt av med sina agenter på YMU Group förra året efter att han erkänt sin affär med en yngre medarbetare.

Men det verkar som hans dotter har klivit fram och tagit över som hans manager.

Phillip gav sin dotter Molly, 30 år, uppdraget att representera honom – vilket förvandlade hans varumärke till ett familjebaserat.

I februari avslöjades det att Phillip hade sålt lägenheten där han brukade tillbringa “Lekdags torsdagar” med sin yngre älskare, efter att han sänkt det begärda priset.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version