Okänd persons skelett ska begravas efter år av teateranvändning på Danderyds gymnasium i Stockholm

Ett skelett från en okänd person som länge varit teaterrekvisita på Danderyds gymnasium i Stockholm ska föras till sin sista vila, rapporterar Mitt i Stockholm. Ingen vet var skelettet kommer ifrån eller exakt hur gammalt det är.

– Det kan ha funnits här i Danderyd i över 50 år, säger rektor Fredrik Norlander till tidningen.

För runt ett år sedan blev det känt att skelettet inte var tillverkat utan kom från en riktig människa, vilket skapade stor uppståndelse.

Kraniet saknas på skelettet och enligt rektorn finns det ingen möjlighet att ta reda på vart det tagit vägen. Nu ska i alla fall kvarlevorna få begravas. Efter att ha kremerats kommer askan att spridas i en minneslund.

– Det känns bäst så, säger Norlander till Mitt i.

Analys:
Denna artikel handlar om ett skelett från en okänd person som har använts som teaterrekvisita på Danderyds gymnasium i Stockholm. Skelettet, som visade sig vara av verklig människa, ska nu begravas efter att ha varit en del av skolans historia i över 50 år. Trots att kraniet saknas och dess öde är okänt, kommer kvarlevorna att kremeras och askan spridas i en minneslund. Detta är en unik och oväntad händelse som visar vikten av respekt och värdighet gentemot människans kvarlevor, även om de har använts i en teatermiljö.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version