Bengt Frithiofsson: En Legendarisk TV-profil som Berikade Livet

Bengt Frithiofsson, den ikoniska TV-profilen och dryckesexperten, har gått bort vid 85 års ålder. Hans familj har bekräftat denna sorgliga nyhet för TV4 Nyheterna. Steffo Törnquist, en nära vän till Bengt, hyllar honom genom att säga: “Bengan, tack för alla garv och klunkar. Du berikade livet.”

Under sina 25 år som TV4-profil blev Bengt Frithiofsson en välkänd personlighet för svenska folket. Han var känd för att sitta i soffan i “Nyhetsmorgon” och bedöma viner på sitt unika sätt genom att ge dem solsymboler och betyg från ett till fem. Steffo Törnquist uttryckte sin sorg över Bengts bortgång och sa att han inte visste hur de skulle klara sig utan honom.

Bengt Frithiofsson var inte bara en TV-personlighet, han deltog också i program som “Let’s dance” och “Kändisdjungeln”. Han skrev flera böcker om mat och dryck och medverkade i många andra TV-program genom åren. Efterlämnar sin sambo och tre barn, lämnar han ett stort tomrum i TV-världen och i hjärtan hos dem som kände honom.

Genom sin passion för drycker och sitt charmiga sätt att bedöma dem, har Bengt Frithiofsson lämnat ett arv som kommer att leva vidare i svensk TV-historia. Hans minne kommer alltid att vara en del av den svenska kulturen och hans bidrag till underhållningsvärlden kommer att bli ihågkommet för evigt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version