Två män i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter ett misstänkt knivdåd i Lund

Larmet inkom vid 15.40-tiden efter ett bråk i stadsdelen Linero. På platsen, utomhus i ett bostadsområde, hittades en skadad man i 30-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus. Han ska ha skadats med någon form av stickvapen.

Kort därefter hittades ytterligare en man i samma ålder i anslutning till platsen. Även han fördes med ambulans till sjukhus med lindrigare skador.

– Vår uppfattning är att båda har blivit skadade vid den här händelsen, som utreds som försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

En stor insats pågår på platsen.

– Vi har mycket resurser där nu. Dels försöker vi spärra av brottsplatsen, dels börja med vittnesförhör och sedan har vi en relativt stor styrka tillgänglig för att eftersöka eventuella gärningsmän.

Analys:
I Lund har två män i 30-årsåldern skadats i ett misstänkt knivdåd. Polisen utreder händelsen som ett försök till mord och genomför en stor insats på platsen för att säkra brottsplatsen och söka efter eventuella gärningsmän. Detta påverkar samhället genom att skapa oro och osäkerhet, samtidigt som det understryker vikten av att ha resurser och insatser för att bekämpa brott och skydda invånarna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version