Hockey-VM 2025: Allt du behöver veta om det kommande mästerskapet

Hockey-VM 2025 inleds i början av maj nästa år och kommer arrangeras av Sverige och Danmark. Sverige är huvudvärd för mästerskapet, vilket innebär att majoriteten av matcherna kommer att spelas i Stockholm. I Danmark och staden Herning kommer ett gruppspel samt två av fyra kvartsfinaler avgöras.

Senaste gången ett hockey-VM arrangerades i Sverige var 2012 och 2013. Under det senare mästerskapet blev det guld för Tre Kronor och en sportslig succé – men arrangemangen 2012 och 2013 gav också en mångmiljonsmäll vid sidan av isen. Sveriges värdskap gjorde bland annat att det Svenska Ishockeyförbundet gick back flera miljoner kronor, bland annat på grund av för höga biljettpriser.

Tony Wiréhn tar med sig många erfarenheter från senast.

– Utan att jämföra för mycket med då kan jag säga att det vi har tittat på nu är tidsperspektivet. Att vara ute i tid, planera i tid, skapa relationer och avtal i tid, stämma av biljettpriserna i tid. Allt det handlar om planeringsfasen, det har vi lagt mycket tid och kraft på, säger Tony Wiréhn.

En nyrenoverad Avicii Arena (Globen) kommer vara centrum för mästerskapet. Dessutom kommer flera ”fan zones” att byggas upp runt om i Stockholm, bland annat en yta bredvid Tele2 Arena på ungefär 10 000 kvadratmeter. Redan nu har biljetter släppts till organiserade supportrar till Tre Kronor.

– De biljetter som vi har släppt har i princip tagit slut. Det gör att vi kan konstatera två saker: det finns ett stort publikintresse och priserna vi har satt verkar gå hem.

Hur har ni resonerat kring biljettpriserna den här gången?

– Vi har gjort omfattande prisstudier, där vi frågade ungefär 1 500 svenskar vad de hade kunnat tänka sig att betala för en biljett. Med det som grund har vi skapat bra biljettpriser i dag.

Tony Wiréhn är förväntansfull inför mästerskapet.

– Jag hoppas att vi ska hitta en ny publik som kanske inte gått på så mycket matcher tidigare. Och att de som är i eller runt Stockholm skapar positiva, kollektiva minnen tillsammans.

Torsdagen den 3 oktober kommer dagsbiljetter (som ger möjlighet att se två eller tre matcher samma dag) att släppas till allmänheten, från 265 kronor. I början av 2025 kommer man kunna köpa enskilda matchbiljetter.

Fakta. Så spelas hockey-VM 2025
Gruppspel, 9–20 maj: Grupp A (Sveriges grupp) spelar i Stockholm, grupp B (Danmarks grupp) spelar i Herning.
Kvartsfinaler, 22 maj: Två kvartsfinaler spelas i Stockholm, två kvartsfinaler spelas i Herning.
Semifinaler, 24 maj: Spelas i Stockholm.
Bronsmatch, 25 maj: Spelas i Stockholm.
Final, 25 maj: Spelas i Stockholm.

Analysera: Hockey-VM 2025 kommer att vara en stor händelse för både Sverige och Danmark. Med rätt planering och biljettpriser kan mästerskapet locka en bredare publik och skapa positiva minnen för alla som deltar. Det är viktigt att vara ute i god tid för att undvika ekonomiska missöden och maximera intresset för evenemanget. Genom att erbjuda prisvärda biljetter och skapa en engagerande atmosfär runt mästerskapet kan man öka deltagandet och göra Hockey-VM 2025 till en framgångsrik och minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version