Namninsamling rädda nattågen: Linnea Granqvist möter infrastrukturministern för att diskutera framtiden för nattågstrafiken

I augusti meddelade SJ att nattågen från Göteborg till Jämtland ska läggas ned. Linnea Granqvist i Östersund startade en namninsamling för att rädda nattågen, vilket fick över 76 000 underskrifter. Nu har hon överlämnat namninsamlingen till infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).

Efter mötet med ministern berättar Linnea att det var positivt, men att det fortfarande inte finns tydliga svar på hur frågan ska lösas. Trots det anser hon att det var värt att resa till Stockholm för att träffa Andreas Carlson personligen.

Linnea hoppas att fler aktörer, såsom politiker, besöksnäringen och företagare, kommer att engagera sig och driva frågan vidare. Hon understryker att kampen för att säkra nattågstrafiken inte är över trots att namninsamlingen har överlämnats.

Att driva frågan har gett Linnea en ny drivkraft och engagemang. Hon poängterar vikten av att stå upp för viktiga frågor och att man inte behöver vara politiskt aktiv för att påverka. Det är en viktig signal till alla medborgare att engagera sig för det man tror på.

Genom Linneas ihärdiga arbete och engagemang har frågan om nattågstrafiken fått uppmärksamhet på högre nivåer, och det återstår att se hur det kommer att påverka beslutet om nedläggningen av nattågen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version