Mia Lerånn Instebø (27) hade nästan gett upp sin dröm om att köpa en bostad efter en nedslående upplevelse med sin tidigare bank och ett skralt finansieringsbevis. Men efter att ha kommit i kontakt med Fana Sparebank förändrades allt. Banken visade en annan inställning och hjälpte Mia att se på hennes totala ekonomiska situation.

Fana Sparebank, med sin mission att hjälpa unga in på bostadsmarknaden genom personlig rådgivning och en vilja att sträcka sig lite längre, kunde erbjuda Mia ett lån trots att det inte uppfyllde alla standardkrav. Rådgivaren Anita Dokkedal gav även konkreta spartips för att hjälpa unga bostadsköpare att nå sina ekonomiska mål snabbare.

Resultatet? Mia sitter nu i sin drömbostad i Bergen, och har nått en ekonomisk milstolpe som hon inte hade förväntat sig att uppnå vid en så ung ålder.

Analysen av denna berättelse visar vikten av att inte ge upp trots avslag från en bank, att se på hela sin ekonomiska situation och vara öppen och ärlig med banken. Personlig rådgivning och att se på helheten av ens ekonomi kan göra stor skillnad, precis som att ha ett sparande och budget på plats. Att sträcka sig lite extra och inte vara rädd för det första bankmötet kan öppna dörrar till ens drömbostad. Så, ge inte upp – drömmen om en egen bostad kan bli verklighet med rätt inställning och planering.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version