Iran hävdar att missilattackerna mot Israel är hämnd för mord på Hizbollah-ledare.

Det israeliska militären meddelade vid 18.30-tiden att Iran har avfyrat raketer mot Israel. Nästan 200 missiler har avfyrats mot Israel enligt israeliska medier. Vid en presskonferens kl 19.30 meddelade IDF-talespersonen Daniel Hagari att det hittills inte finns några rapporter om skadade.

Innan missilattacken uppmanades civila att söka skydd i skyddsrum. Vid presskonferensen kl 19.30 meddelades att civila nu kunde lämna skyddsrummen och att attacken var över. Talespersonen säger att attacken mot Israel är allvarlig och kommer att få konsekvenser.

Iran hävdar att missilattackerna är ett hämndangrepp för morden på Haniyeh, Nasrallah och Nilforoushan. Haniyeh dödades i Iran i juli och Nasrallah dödades i en israelisk attack i Libanon förra helgen.

Enligt källor planerar Iran att attackera med både raketer och drönare. Angreppet förväntas vara större än det i april, där nästan alla missiler och drönare som avfyrades sköts ned av USA och dess allierade.

USA har uppmanat sina medborgare i Israel att söka skydd och har instruerat det amerikanska militären att hjälpa till att försvara Israel mot iranska attacker.

Sammanfattningsvis har Iran avfyrat missiler mot Israel som en hämndaktion för morden på Hizbollah-ledare. Konflikten eskalerar och har potential att påverka hela regionen negativt. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om konsekvenserna för ekonomin och säkerheten i området.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version