IFK Göteborg vinner det hårda derbyt mot Gais – Alexander Ahl Holmström irriterad

Göteborgsderbyt som IFK Göteborg tog en blytung 2–0-seger i innehöll åtta gula kort. Det kunde både varit andra färger och fler varningar om utmärkte domaren Joakim Östling lagt ribban lägre. Duelerna fortsatte efter slutsignalen. Gais Alexander Ahl Holmström blev irriterad på hur IFK Göteborgs August Erlingmark jublade inne på Gamla Ullevis gräsmatta. – Jag var där och var tydlig med att jag inte tyckte att det var okej. Men jag hade ett gult så jag var lite lugnare än jag kanske ville vara, säger Ahl Holmström.

Erlingmark sjöng ”Hata”-ramsa

– Han hade väl känslor i kroppen som alla andra. En stund senare stod dessutom Erlingmark framför Blåvittklacken med mikrofon i handen och ledde allsången i ”Alla hatar Gais i Göteborg”.

– Det var inget jag hörde, det är inget jag tänker på, säger Ahl Holmström. August Erlingmark: – Jag har inte vunnit på hemmaplan sedan jag kom hem igen. Det betydde sjukt mycket.

Ahl Holmström tycker att du firade mot Gaisfansen.

– För mig var det bara blåvita fans i dag. Jag firade mot våra fans. Jag såg inga gaisare, säger Erlingmark med ett snett leende. Noterade du att Ahl Holmström var framme hos dig? – Jag fick en knuff, typ. Det var lugnt. Han säger att han inte hade varit så lugn om han inte hade haft ett gult kort. – Hade han sänkt mig då (skratt)? Vad säger du om ditt val av ramsa framme hos fansen sedan? – Där är man ju inte…super-rationell. Ibland får man bara skjuta ut känslorna. Dom (Gais) har ju inte varit blyga med att dumma sig mot oss. Det är lite charmigt.

Fortfarande utsatt läge

Efter Gais seger i vårens derby mot IFK Göteborg ledde grönsvarts Axel Henriksson allsången och hånade då IFK Göteborg med ramsorna om att ”Blåvitt åker ur” och ”Pissa på IFK”. – Det är mysigt att de här matcherna finns. Det är mitt första riktiga Göteborgsderby. Det var sjukt häftig inramning, säger Erlingmark. Vad betyder segern för kampen att säkra allsvenska kontraktet? – Det är dom här poängen vi behöver nu. Vi får njuta av den här segern i kväll och i morgon. Sedan är det match på söndag igen. Men det blir ett extra firande efter vi vunnit ett derby. Det var som om vi hade vunnit en cuptitel. – Vi har fem matcher kvar och vi fortfarande kniven mot strupen, säger August Erlingmark.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version