IFK Göteborgs Derbyhjälte: “Jag cyklade från start till mål”

GÖTEBORG. IFK Göteborg var förberedda på ett avbrott i derbyt. Därför hade man tagit in extra motionscyklar – som fick Laurs Skjellerup att fullfölja och punktera matchen. – Jag cyklade från start till mål, säger dansken efter 2–0 mot Gais.

IFK Göteborg förberedde sig för möjliga avbrott i derbyt mot Gais genom att ha extra motionscyklar tillgängliga, vilket hjälpte spelarna att hålla sig varma under det 45 minuter långa avbrottet. Gais hade bara tillgång till två motionscyklar, medan IFK Göteborg hade tio, vilket gjorde stor skillnad för spelarnas möjlighet att hålla sig i form under pausen. Laurs Skjellerup, som har haft skadeproblem, utnyttjade cyklarna mest effektivt och bidrog till att säkra en 2–0-seger för IFK Göteborg genom att göra mål efter avbrottet.

Två minuter in i andra halvlek avbröt domaren derbyt mellan IFK Göteborg och Gais efter två smällar och ett stort antal bengaler som brann. Matchen pausades i närmare 45 minuter, som lagen fick tillbringa i omklädningsrummet. – Man försökte hålla sig varm, ta av sig skorna, cykla och hålla sig på benen, säger Gais Axel Henriksson efter matchen.

Men medan Gais-spelarna fick turas om på blott två motionscyklar, enligt tränaren Fredrik Holmberg, hade Blåvitt tillgång till hela tio cyklar. IFK hade nämligen förberett sig för avbrott i matchen och därför kört in extra cyklar på Gamla Ullevi. Så var det också IFK:s hemmamatch och då är det lättare att påverka faciliteterna för dagen. – Man vet att det kan bli förseningar och avbrott i ett derby. Då förberedde vi oss med att ta in extra cyklar för att hålla igång. Det är inget unikt för oss. Det fanns rutiner för det, säger Stefan Billborn.

En som verkligen utnyttjade en av cyklarna var skadeförföljde anfallaren Laurs Skjellerup, som efter avbrottet punkterade derbyt med att göra 2–0 i den 63:e minuten. Det här var dansken blott andra 90-minutersmatch i allsvenskan i år och den första sedan i april. – Han var en av dem som drog nytta av avbrottet. Det kändes som han hade bra tryck hela vägen in. Det var fantastiskt roligt. Han har inte haft flyt med tillgängligheten. Bara att veta att man kan hålla tror jag är otroligt viktigt för honom, säger Billborn.

Skjellerup: – Jag försökte hålla mig varm på cykeln. Det var det viktiga. Att inte bli kall och undvika skador. Hur länge satt du där? – Från start till mål. I 45 minuter?! – Något sådant. Det var bara att rulla på. Han har aldrig cyklat så länge. – Det var lite kul men jag hoppas att jag inte behöver göra det igen. Han njöt av att ha punkterat derbyt. – En fantastisk känsla. Speciellt i en match som det här. Det är svårt att beskriva. Speciellt för mig som har varit in och ut ur laget och haft problem med skador. Jag hoppas verkligen att det här är min väg tillbaka.