Isa Östling delar sin transresa med sin mamma i SVT-programmet “Älskade vän”

Isa Östling, 20 år gammal, öppnar upp om sitt liv och sin uppväxt som transperson i SVT-programmet “Älskade vän”. Tillsammans med sin mamma, Linda Strandberg, diskuterar de sin relation och Isa berättar om hur det var att växa upp som transperson. Hon delar bland annat hur ensam hon känt sig i sin resa och att hon aldrig tidigare “kommit ut” för sin mamma.

I programmet diskuterar mor och dotter-duon för första gången hur Isa förstod att hon var trans och minns tillbaka på känslan av att vilja passa in trots att hon visste att hon var annorlunda. Isa berättar om känslan av skam kring att vilja vara en tjej och hur hon försökte smälta in bland pojkarna i klassen genom att klä sig på ett speciellt sätt.

Även idag har Isa svårt att prata öppet om sin uppväxt som transperson men hon tackar sin mamma för stödet. Linda uttrycker sin lättnad över att Isa har hittat sin identitet och vågar leva som den hon är. De båda delar en övertygelse om att man inte behöver vara som alla andra.

Det här programmet ger en unik inblick i en transpersons uppväxt och kamp för att acceptera sig själv. Det visar vikten av stöd och kärlek från ens närmaste och hur det kan påverka en persons självkänsla och välbefinnande. Det är en viktig påminnelse om att vi alla förtjänar att vara accepterade för den vi är, oavsett vilka normer eller förväntningar samhället har.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version