Investera i historiens vingslag: Recension av “Gloria. I rasismens skugga”

Gloria Ray Karlmark och Elisabeth Åsbrink tar oss med på en resa genom historien i boken “Gloria. I rasismens skugga”. Berättelsen tar oss tillbaka till 1950-talets USA och de nio tonåringarna som kämpade mot rasism och för sin rätt till utbildning. Genom Gloria Ray Karlmarks personliga berättelse får vi en inblick i den politiska och historiska bakgrunden som ledde fram till de våldsamma konfrontationerna mellan svarta medborgarrättsaktivister och den vita motståndsrörelsen i den amerikanska Södern.

Historien tar oss också tillbaka till nutiden och får oss att reflektera över liknande händelser som sker idag. Genom starka berättelser och engagerande skrivande tar författarna oss med på en resa genom historien och visar på vikten av att minnas och lära av det förflutna.

Att investera i denna bok är att investera i kunskap, förståelse och empati. Det är en påminnelse om att vi aldrig får glömma historien och att det är genom att lära av den som vi kan skapa en bättre framtid för oss alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version