Livet som investeringschef: En djupdykning i P1:s nya serie om cancerresan

Ullakarin Nybergs liv förändrades för alltid när hon själv drabbades av bröstcancer. I den nya serien “Cancerresan” på P1 möter vi kvinnor med liknande erfarenheter, ledd av psykiatern och cancerläkaren Ullakarin Nyberg.

Varje dag får cirka 25 kvinnor i Sverige en bröstcancerdiagnos. Trots att Ullakarin Nyberg har hjälpt tusentals cancerpatienter genom livets svåraste stunder, kände hon sig lika vilsen när hon själv drabbades.

I serien, som har premiär den 7 oktober, möter vi Sandra som fick cancer i unga år, Anna som vårdade sin dödssjuka son när hon själv fick diagnosen, Therese som trodde att sjukdomen var Guds straff och Lillian som, vid 74 års ålder, “drog en filt över sig och blev som ett litet barn”.

Det är en gripande serie som på ett unikt sätt visar hur en allvarlig sjukdom kan påverka olika människor på olika sätt, oavsett vilken punkt de är i sina liv. Det är en påminnelse om att vi aldrig vet vad som väntar runt hörnet och att vi alla behöver vara medvetna om vikten av hälsa och välbefinnande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version