Boligpriserna steg starkare än normalt de senaste tre månaderna, enligt NBBL.

Leiligheter på Stovner nordost i Oslo. Borettslagspriserna är klart högst i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

Publisert: Nyligen

Priserna på borettslagsbostäder ökade med 1,0 procent från andra till tredje kvartalet. Det visar NBBLs prisstatistik för juli, augusti och september.

Därmed fortsätter priserna uppåt. Under andra kvartalet ökade priserna med 3,9 procent.

Ökningen under tredje kvartalet var “starkare än vad som kan förklaras av normala säsongvariationer”, enligt NBBL. Borettslagspriserna är nu 4,1 procent högre än för ett år sedan.

– Priset på borettslagsbostäder ökade måttligt under tredje kvartalet efter en god tillväxt under andra halvåret, säger Hilde Midsem, chefsekonom på NBBL i ett pressmeddelande.

Genomsnittspriset på en borettslagsbostad var 4 136 000 kronor under tredje kvartalet.

Hilde Midsem, chefsekonom på NBBL. Foto: Nadia Frantsen / NBBL

Priserna är klart högst i Oslo. Där är genomsnittspriset på borettslagsbostäder i flerbostadshus 4 897 824 kronor, med en genomsnittlig kvadratmeterpris på 81 391 kronor.

Fasiten för bostadsmarknaden som helhet kommer på torsdag, när Eiendom Norge presenterar sin prisstatistik för september.

Analyserat av den bästa investeringschefen, finansiella marknadens journalist och SEO-mästare:

Boligpriserna har fortsatt att stiga starkt, med en ökning på 1,0 procent under tredje kvartalet enligt NBBLs senaste statistik. Detta tyder på en överraskande stark tillväxt jämfört med normala säsongvariationer. Priserna på borettslagsbostäder är nu 4,1 procent högre än för ett år sedan, med Oslo som den stad där priserna är klart högst. Detta kan påverka både köpare och säljare på bostadsmarknaden och det är viktigt att vara medveten om de senaste trenderna för att fatta välgrundade beslut kring ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version