FN:s generalsekreterare förklaras ”persona non grata” i Israel

Israel har beslutat att inte tillåta FN:s generalsekreterare, António Guterres, att besöka landet på grund av hans bristande fördömande av Irans robotanfall mot Israel. Utrikesminister Israel Katz anklagar Guterres för att stödja “terrorister, våldtäktsmän och mördare” och menar att han inte förtjänar att sätta sin fot på israelisk mark.

Guterres har gett en kort kommentar där han uttrycker oro över eskaleringen av konflikten i Mellanöstern och uppmanar till en vapenvila. Hans bristande tydlighet i att fördöma Irans attacker har lett till detta beslut från Israel.

Som investerare och finansiell marknadsaktör är det viktigt att vara medveten om geopolitiska händelser som dessa, eftersom de kan påverka marknaderna och investeringarnas stabilitet. Konflikter och spänningar i Mellanöstern kan leda till ökad osäkerhet och volatilitet på marknaderna, vilket kan påverka din portfölj och investeringar. Det är därför viktigt att följa med i nyheter och analyser för att kunna fatta välgrundade beslut i din investeringsstrategi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version