Linus Hedman – Den otroliga historien om en skakande händelse

Linus Hedman har extrem huvudvärk och problem med att röra sig. Att han och sambon Viktoria Välilä väntar sitt första barn om tre veckor gör det extra känslosamt. Den otäcka olyckan i matchen mellan Nybro och Tingsryd i Liljas Arena skakade om hockey-Sverige. Linus Hedman fick en tackling på öppen is, tappade hjälmen och slog bakhuvudet i isen. Efter 40 minuter liggande orörlig och med en blodpöl runt huvudet hämtades han med ambulans inne på isen, matchen i Hockeyallsvenskan sköts upp helt efter bara fyra minuters spel. Nu är Linus Hedman hemma i lägenheten i Tingsryd efter fyra dygn på Kalmar sjukhus.

“Hela rummet skakade”

Sportbladet har pratat med Linus Hedman via sambon Viktoria Välilä, enda telefonsamtalet han har orkat med helt själv är med familjen i Skellefteå. “Det har varit jobbiga dagar på sjukhuset, från början kunde jag inte ens röra huvudet i sidled utan att hela rummet skakade. Den värsta delen är fortfarande den ihållande huvudvärken. Den är extrem på nätterna och jag har svårt att sova. Annars har yrseln blivit bättre och aptiten har kommit igång”, säger Linus Hedman.

Sambon satt precis intill

Viktoria Välilä har flyttat ner från jobbet i Luleå och är nu föräldraledig fram till den beräknade födseln. “Jag kom till Tingsryd natten till fredag efter att ha åkt bil för att hinna till derbyt. Hela flyttlasset står kvar orört. Jag försöker finnas till hands och hjälpa honom så mycket som möjligt, samtidigt som jag måste förbereda det jag hinner inför det som ska komma med vår familj”, säger Viktoria Välilä.

Väntar första barnet i dagarna

Ambulansen körde in där ismaskinen står och åkte in på isen för att hämta honom. “Den där dryga halvtimmen kändes som tre timmar. Jag hann tänka väldigt mycket på den här tiden. Det var de längsta minuterna i mitt liv, det var mycket oro och förtvivlan. Det var en obeskrivbar lättnad när vi efter röntgen fick veta att det att det inte var några blödningar eller skador på skallbenet”, säger Viktoria Välilä.

Rörd av alla hälsningarna

Linus Hedman har inte haft kraft mer än att vila och försöka röra sig försiktigt. “Jag får fokusera på hälsan och att ta ett steg i taget. Det har varit omtumlande och mycket känslor, det är tufft att se människor som står mig nära oroliga och ledsna”, säger Linus Hedman.

Analyserar nedbrytningen: Den här artikeln handlar om en dramatisk händelse där hockeyspelaren Linus Hedman drabbades av en allvarlig skada under en match. Han kämpar nu med huvudvärk och svårigheter att röra sig samtidigt som han och hans partner väntar sitt första barn. Artikeln ger insikt i de känslosamma och utmanande omständigheterna som Hedman och hans familj står inför. Det visar också det överväldigande stödet och medmänskligheten från supportrar och andra runt om i landet. Det är en berörande historia som påminner oss om skörheten i livet och vikten av att vara solidarisk och stödjande i svåra tider.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version