Investeringsexperterna säger nej till att återvända till Norge trots regeringens försök att locka tillbaka dem med nästa veckas statsbudget. De två miljardärerna, Jens Rugseth och Kjartan Aas, tror inte att politiken i Norge 2024 kommer att vara till deras fördel.

Jens Rugseth, som har bott i Schweiz sedan 2020 och är god för 1,9 miljarder kronor, har inga förhoppningar om att statsbudgeten ska ge något positivt för landets situation. Han påpekar att regeringen har infört högre skatter och avgifter, vilket har fått många förmögna att lämna landet.

Även fastighetsmiljardären Kjartan Aas ser inte ljust på nästa veckas budgetpresentation. Han har gett upp hoppet om att få det som han vill och säger att varken höger eller arbetarpartiet har levererat det som behövs.

Denna ovilja att återvända till Norge beror på ökningen av formueskatten, utdelningsskatten och arbetsgivaravgiften, vilket har fått många förmögna att flytta utomlands. Regeringen försökte välkomna dem tillbaka, men ingen av miljardärerna har visat intresse.

Analyserat på ett enkelt sätt, innebär detta att rika investerare och företagare inte känner sig välkomna eller gynnade av den nuvarande politiken i Norge. Detta kan i förlängningen påverka ekonomin och konkurrenskraften negativt, vilket i sin tur kan ha konsekvenser för hela samhället.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version