Investeringar och finansiella marknader: Börserna i USA vände uppåt trots spänningar i Mellanöstern

Börserna i USA visade en vändning uppåt under eftermiddagen trots ökad spänning i Mellanöstern. Samtidigt sjönk oljepriset efter en kraftig ökning de senaste dagarna.

Efter gårdagens rakettangrepp från Iran var det nervösa tider på Wall Street när Israel signalerade ett kraftfullt motangrepp. Trots detta steg S&P 500-indexet med 0,2 procent, Dow Jones-indexet med 0,1 procent och Nasdaq Composites-indexet med 0,4 procent runt kl. 17.40.

Oljepriset steg nära 5 dollar det senaste dygnet på grund av oro för produktionsbortfall i regionen. På onsdag eftermiddag föll oljepriset tillbaka till under 74 dollar fatet. OPEC+ planerar att öka oljeproduktionen mot slutet av året, vilket bidrog till prisfallet.

Även om Israel skulle angripa oljeinfrastrukturen finns det fortfarande 5,8 miljoner fat olja i OPEC+’s lediga kapacitet, enligt Robert Yawger, direktör på Mizuho Securities USA. Oljegiganter som Conoco Philips, Exxon och Chevron har också positiva resultat trots den ökade spänningen.

Tesla föll med 3,4 procent efter leveringstall för tredje kvartalet. Trots att antalet levererade bilar ökade till 462 830, var det något svagare än förväntat. Ökad konkurrens från Kina påverkar också Teslas prestanda.

På den positiva sidan visade ADP-rapporten att sysselsättningen inom den privata sektorn ökade med 143 000 i september, vilket var högre än förväntat. Sysselsättningen är en nyckelfaktor för Federal Reserves beslut om räntesättning.

Sammanfattningsvis, trots spänningarna i Mellanöstern, visar börserna i USA viss stabilitet och det finns fortfarande möjligheter till tillväxt på marknaden. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om hur geopolitiska händelser kan påverka ens investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version