Även med oro i Mellanöstern, botten USA-börserna lite uppåt under kvällen. Tesla faller dock efter försäljningssiffror.

Kvällens minimala uppgång är långt ifrån tillräcklig för att kompensera det breda börsfallet på tisdagen.

Så här såg det ut på USA-börserna vid stängning kl. 22:

– S&P 500-indexet är upp 0,01 procent
– Dow Jones-indexet är upp 0,09 procent
– Nasdaq Composites-indexet är upp 0,08 procent

Rädslan för eskalering av konflikten i Mellanöstern ökade under tisdagen. På onsdagen varnade Israel för en kraftig motattack mot Iran efter raketattacken dagen innan. Men det verkar för närvarande som att den värsta paniken på aktiemarknaderna har lagt sig.

Oljepriset har de senaste dagarna stigit med cirka 5 dollar, med stöd av oro för att produktionen i regionen, eller transportmöjligheterna, ska drabbas. På onsdagskvällen ligger priset på 74,6 dollar, bara 20 cent högre för dagen.

Detta sker efter färska lagerdata från USA och nyheter om att OPEC+ upprätthåller sin plan att öka oljeproduktionen mot slutet av året, enligt Bloomberg.

Oljegiganter som Conoco Philips, Exxon och Chevron är alla på plus.

Tesla faller cirka 3 procent efter leveranssiffror för tredje kvartalet. Även om antalet levererade bilar ökar till 462 830, är det marginellt svagare än förväntat. Tesla upplever också ökad konkurrens från Kina, enligt Bloomberg.

På den positiva sidan visade ADP-rapporten i USA att sysselsättningen i privat sektor ökade med 143 000 i september jämfört med förväntade 125 000, enligt Bloomberg.

Dessa siffror anses ofta vara en indikation på den mer omfattande sysselsättningsstatistiken utanför jordbruket, som har fått smeknamnet “månadens viktigaste siffror”.

Sysselsättningen är en viktig del av Federal Reserve (Fed) i USA:s mandat och kan därför påverka räntesättningen. Fed levererade en så kallad dubbel räntesänkning i september, då räntan sattes till mellan 4,75 procent och 5 procent.

Analys:
Artikeln ger en översikt över hur marknaderna reagerar på den geopolitiska situationen i Mellanöstern och andra ekonomiska nyheter som påverkar aktie- och oljemarknaderna. Den pekar på specifika händelser, såsom Tesla’s nedgång och oljeprisets ökning, och ger även en inblick i arbetsmarknadsstatistik som kan påverka centralbankens beslut om räntesättning. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om dessa faktorer för att fatta informerade beslut om sina ekonomiska investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version