Investeringar i NHL spelare: Hur påverkar det Tre Kronor och deras chanser i 4 Nations-turneringen?

För Sam Hallam är det en kamp mot klockan med truppen till 4 Nations. Förbundskaptenen välkomnar alla spekulationer om vilka spelare som ska få plats i Tre Kronor. Så tidigt som mellan 29 november och 2 december ska trupperna till 4 Nations tas ut. För förbundskaptenerna till landslagen är det utmaning när NHL startar så sent som till helgen. Tre Kronor ska presentera en trupp med tre målvakter, sju backar och 13 forwards. Landslagsledningen kommer att ha 35 spelare som är riktigt aktiva och redo. Gruppen med Sam Hallam, Stefan Klockare, Nicklas Rahm, Josef Boumedienne och Patric Hörnqvist har redan varit på plats i Nordamerika och kommer att åka till Europa-matcherna i Prag i helgen.

När landslagen skulle plocka ut sex spelare den 29 juni presenterade Sam Hallam backarna Erik Karlsson, Victor Hedman och Gustav Forsling samt forwards William Nylander, Filip Forsberg och Mika Zibanejad, men ingen målvakt. Linus Ullmark har bytt till Ottawa Senators och Jacob Markström till New Jersey Devils. Att det är mycket spekulationer är något som Sam Hallam följer med stor behållning från sin position. 4 Nations med Kanada, USA, Finland och Sverige spelas i Montreal och Boston mellan den 12-20 februari.

Som förbundskapten vill han framförhålla alla spelare som Sverige har fostrat till NHL. Nu finns det också fyra svenska kaptener med Rasmus Dahlin i Buffalo Sabres, Victor Hedman i Tampa Bay Lightning, Mikael Backlund i Calgary Flames och Gabriel Landeskog i Colorado Avalanche. Varför vi spelar 4 Nations och inte Tjeckien så är det bara att börja räkna antal spelare i NHL. De får inte ihop ett lag, vi får ihop två konkurrenskraftiga lag eller kanske tre lag snart, säger Sam Hallam.

Analys: Investeringar i NHL spelare kan påverka Tre Kronors chanser i 4 Nations-turneringen genom att ge förbundskaptenen fler alternativ att välja från och skapa konkurrenskraftiga lag. Genom att följa spekulationer och analysera spelarnas prestationer kan man öka chanserna för framgång i kommande turneringar. Det är viktigt att ha en bild av vilka spelare som är aktiva och redo för att bygga ett framgångsrikt lag.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version