Elfsborgs framgångar i Europa väcker intresse från storklubbar – framtidens flytt för tränaren Oscar Hiljemark?

Elfsborgs imponerande prestationer i Allsvenskan och Europa League kvalet, inklusive segern mot Roma, har inte gått obemärkt förbi. Spelare som Besfort Zeneli, Timothy Ouma och Michael Baidoo lockar uppmärksamhet från flera stora klubbar, inklusive Manchester United, Tottenham, och Real Sociedad.

Men den största framgången för Elfsborg hittills kan vara tränaren Oscar Hiljemark. Klubbchefen Stefan Andreasson verkar säker på att Hiljemark kommer att göra en karriär utanför Skandinavien. Frågan är nu hur länge Elfsborg kan behålla honom innan en potentiell flytt?

Enligt Andreasson är Hiljemark en viktig tillgång för klubben, och han hoppas kunna behålla honom åtminstone till 2025. Men med intresset från stora klubbar och Hiljemarks egna ambitioner som tränare, kan en flytt komma tidigare än väntat.

Per Frick har också kommenterat Hiljemarks potential på tränarmarknaden och betonat att Elfsborg är i fokus just nu. Med kontraktet som sträcker sig till säsongen 2027, kan Elfsborg behöva vara beredda på att hantera en potentiell förlust av sin succétränare i framtiden.

Det återstår att se hur Elfsborg kommer att navigera i denna situation och hur det kan påverka klubbens framtid. Men en sak är säker – intresset för Elfsborgs framgångar har inte gått obemärkt förbi på den internationella scenen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version