Kongsberg Gruppen leverer flere luftförsvarssystem till Litauen – Börsmelding

Kongsberg Gruppens försvarsdivision Defence & Aerospace kommer att leverera fler luftförsvarssystem av typen NASAMS till Litauen, enligt en börsmeddelande som nyligen publicerades. Kontraktet är värt 193 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 2,3 miljarder kronor med dagens valutakurs. Litauen planerar även att uppgradera delar av NASAMS-utrustningen som landet köpte 2017.

Eirik Lie, VD för Kongsberg Defence & Aerospace, betonar att företaget ser en ökad efterfrågan på uppgradering och expansion av luftförsvaret från länder som har köpt systemet. NASAMS-systemet är en viktig försvarskapacitet med tanke på den geopolitiska situationen i världen, säger han. Totalt använder 13 nationer NASAMS-systemet för sitt försvar.

Analys och Nedbrytning:
Kongsberg Gruppen har säkrat ett betydande kontrakt för att leverera luftförsvarssystem till Litauen, vilket visar på företagets styrka inom försvarsindustrin. Denna affär indikerar också en ökande efterfrågan på försvarsutrustning och teknologi, vilket kan påverka både företagets tillväxt och den globala säkerheten. För investerare kan det vara värt att följa Kongsberg Gruppens utveckling och dess kontrakt inom försvarssektorn för att förutse framtida tillväxtmöjligheter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version