En avslutad långsiktig miljardavtal för Hexagon Purus

Hexagon Purus och Daimler Truck North America har kommit överens om att avbryta en avtal som skulle pågå från 2024 till 2027. Parterna meddelade den långsiktiga avtalet för leverans av batteripaket till yrkesfordon tillbaka i augusti förra året. Då var värdet av avtalet uppskattat till cirka 150 miljoner dollar, eller cirka 1,5 miljarder kronor. Företaget skriver att den finansiella prognosen för 2024 hålls.

Hexagon Purus-aktien sjunker 19,5 procent i tidig handel. Hexagon Composites, som är största ägare i Hexagon Purus, sjunker med 7,4 procent.

Analys:
Den långsiktiga avbrottet av avtalet mellan Hexagon Purus och Daimler Truck North America har lett till en betydande nedgång i aktiekurserna för båda företagen. Detta kan vara en varningssignal för investerare som tidigare har satsat på dessa aktier. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur företagen anpassar sig till denna förändring för att fatta kloka investeringsbeslut. Det kan vara klokt att diversifiera portföljen och inte vara för beroende av enskilda aktier eller sektorer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version