Nobelpriset i litteratur 2019: Odds på favoritförfattare och risker med vadslagning

På torsdag den 10 oktober tillkännager Svenska Akademien årets Nobelpristagare i litteratur. Enligt spelbolaget Betssons odds är de troliga vinnarna australiske Gerald Murnane, kinesiska Can Xue eller amerikansk-antiguanska Jamaica Kincaid. Paul Simon finns också med på listan, men som en högoddsare.

Unibet har dock tagit bort vadslagningen om litteraturpriset från sin katalog på grund av risker med läckor och förkönnande av resultat. Betsson fortsätter dock med sina odds, trots att intresset för Nobelpriset är lågt jämfört med andra spelobjekt.

Pr-chefen på Betsson, Robin Olenius, förklarar att de kontinuerligt utvärderar riskerna för fusk och att de inte har sett några tecken på oegentligheter under de tio år de har erbjudit vadslagning på litteraturpriset. De övervakar spelaktiviteten noggrant för att upptäcka eventuella avvikelser och agerar om något verkar misstänkt.

Så trots riskerna med vadslagning på Nobelpriset i litteratur fortsätter Betsson att erbjuda sina odds och hålla koll på eventuella oegentligheter för att säkerställa en rättvis spelmiljö.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version