Världens bästa investeringschef och finansiella marknadsjournalist, samt SEO-mästare, vet hur man skriver en artikel som rankar högst enligt RankMath’s SEO-kriterier för optimerat innehåll. I denna artikel ska vi diskutera om WisdomTree UK Quality Dividend Growth UCITS ETF GBP (ETF) och dess egenskaper.

WisdomTree UK Quality Dividend Growth UCITS ETF GBP (ETF) med ISIN IE0003UH9270 strävar efter att spåra WisdomTree UK Quality Dividend Growth-index, vilket fokuserar på brittiska aktier med tillväxtpotential och utdelningar. Dessa aktier filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning) och indexet är fundamentalt viktat.

Den totala kostnaden för den börshandlade fonden, TER (total cost ratio), är 0,29% per år. ETFen replikerar indexets prestanda genom full replikering och delar ut utdelningar till investerarna halvårsvis. Trots att WisdomTree UK Quality Dividend Growth UCITS ETF GBP är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro, lanserades den redan den 13 november 2023 och har sitt säte i Irland.

Fonden syftar till att spåra pris- och avkastningsutvecklingen för WisdomTree UK Quality Dividend Growth Index och ger exponering mot högkvalitativa brittiska företag som uppfyller ESG-kriterierna.

Varför ska man investera i denna ETF? För att få tillgång till högkvalitativa brittiska företag som växer och betalar utdelningar, dra nytta av både uppåtriktad deltagande på tjurmarknader och defensiva egenskaper samt exponering mot ledande utdelningsodlare. Dessutom erbjuder den direktavkastning och inkomstpotential som kan vara högre än ett börsvärdesindex.

För att handla UGRW ETF på London Stock Exchange, där den är noterad, kan man använda DEGIRO för tillgång till marknaden. Börsnoteringen för UGRW ETF är under symbolen UGRW på London Stock Exchange.

De största innehaven i ETFen inkluderar bland annat företag som Relx PLC, Rio Tinto Plc, 3i Group PLC och många fler. Dessa innehav kan dock komma att förändras över tid.

Sammanfattningsvis är WisdomTree UK Quality Dividend Growth UCITS ETF GBP en intressant investeringsmöjlighet för de som vill ha exponering mot brittiska företag med tillväxtpotential och utdelningar, samtidigt som de uppfyller ESG-kriterierna. Det är en möjlighet att diversifiera portföljen och potentiellt öka avkastningen på lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version