Skillnaden mellan SHL:s bästa och sämsta lag är enorm
En eftermiddag i Jönköping var jumbo HV71 klasser bättre än serieledaren Färjestad. Inför mötet toppade obesegrade Färjestad tabellen medan HV låg sist. I första perioden var det omvända roller. HV71 fick ett tidigt ledningsmål och fortsatte att dominera. Ishockey är ibland logiskt ologiskt.

Arkitekten bakom HV71:s tre mål var Henrik Borgström. Färjestad försökte jobba sig in i matchen men tog onödiga utvisningar. HV71 vann till slut med 6-3 och det var en påminnelse om att man aldrig kan vara för bekväm i SHL.

Juniorer som Reber och Mölgaard tar nu plats och visar framfötterna. Andra topplag som Skellefteå och Luleå har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Erfarenheten och trupperna hos Skellefteå och Färjestad gör dem till favoriter att dra ifrån.

Kan bli den största poängdifferensen under 2000-talet mellan lag två och tre. Skellefteå och Färjestad har varit dominanta och har potential att skilja sig från övriga lag. Säsongen är lång och det återstår att se om något lag kan utmana de två giganterna.

Analys: Den svenska hockeyligan SHL visar sig vara full av överraskningar och starka lag. Erfarna lag som Skellefteå och Färjestad verkar ha kontrollen, medan yngre spelare som Reber och Mölgaard tar chansen att visa vad de går för. För investerare kan det vara en indikation på vilka lag som kan vara lönsamma att satsa på. Att ha koll på de starkaste lagen och deras prestationer kan vara avgörande för att göra smarta ekonomiska beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version