När Sparebanken Vest säkrade rättigheterna till varumärket “Sparebanken Norge” i april hade redan konkurrenten Sparebanken 1 SMN köpt namnet på nätet.

Fredag blev det klart att det nya sammanslagna banknamnet efter fusionen mellan Sparebanken Vest och Sparebanken Sør är klart. Fusionspartnerna har landat på “Sparebanken Norge”.

Det var DN som först rapporterade det nya namnet. E24 har tidigare rapporterat att Sparebanken Vest ansökte om rättigheterna till detta namn i april. Men domännamnet sparebankennorge.no ägs av Sparebank 1 SMN enligt en uppgiftssökning som E24 genomförde på fredagen.

Koncerndirektör för kommunikation och varumärke Rolf Jarle Brøske på Sparebanken 1 SMN har inte varit tillgänglig för kommentar på fredag. Sparebanken Vest har inte heller kommenterat om de kan tänka sig att betala Sparebank 1 SMN för domänen.

Analys:
I detta inlägg diskuteras fusionen mellan två banker och det nya namnet som har valts för den sammanslagna banken. Det framgår att det har funnits tidigare försök att skapa en bank med namnet “Sparebanken Norge”, men att dessa tidigare försök inte har realiserats. Fusionen och namnbytet kan påverka marknaden och kundernas uppfattning om banken. Det är viktigt att följa utvecklingen i banksektorn för att kunna fatta informerade beslut om ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version