Ny distansundervisning för elever med hög frånvaro – en väg tillbaka till skolan?

En ny skolsatsning har startat i Göteborg och Uppsala, där högstadieelever erbjuds distansundervisning. Målet är att elever som av olika anledningar inte kan komma till skolan inte ska missa sin undervisning. Föräldrar till hemmasittare välkomnar initiativet, medan vissa är mer skeptiska till digitala lösningar som universallösning. Distansundervisningen erbjuds som en sista utväg för elever som inte klarar av att delta i vanlig undervisning på grund av medicinska, psykiska eller sociala skäl.

Matematikläraren Hanna Gilbert berättar om positiva erfarenheter med distansundervisning under pandemin och hur elever som inte trivs i klassrummet plötsligt blommat upp. Rektor Anders Wallin understryker att distansundervisning inte är en lättvindig lösning, utan en möjlighet för elever som sitter fast att få ny energi och syre för att kunna återvända till skolan.

Den nya distansundervisningen riktar sig till elever som inte kan delta i vanlig undervisning och har fått klartecken från Skolverket. Målet är att kunna ta emot upp till 40 elever från olika delar av landet. Distansundervisningen erbjuds som en möjlig väg tillbaka till skolan för elever med hög frånvaro.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version