Fotbollstränaren Steffen Landro har blivit avstängd för att ha spelat på sitt eget lag. Han erkänner sina handlingar och tar på sig ansvaret. – Är jag pinsam? Ja, jag är pinsam över att vara ansiktet utåt för något som “alla” har gjort. Jag borde vara smart nog för att undvika det. Å andra sidan: Det passar väl mitt image också. Att “Poker-Steffen” eller “Vegas-Steffen”, eller vad jag nu kallas, blir avstängd för att ha haft stort förtroende för sina lag, det får jag leva med.

– Det kan ha förekommit

Det var i augusti som det blev känt i BA att Steffen Landro måste avtjäna en tio månader lång avstängning för brott mot spelreglerna. Det är olagligt att satsa pengar på sitt eget lag när man är fotbollstränare (eller på något annat sätt involverad i laget). Fotbundet hade utskrifter som dokumenterade att det hade spelats relativt mycket på de lag som Landro tränade.

Från spelkonton i Landros namn.

Det hade alltså skett medan han var tränare för Nest-Sotra, Ull./Kisa och Sandnes Ulf. Landro erkänner att det har placerats spel från hans konton. Men inte att det är han som har placerat dem.

– Du menar att du inte har gjort detta?

– Det som NFF har för hand, det har jag inte spelat på. Jag spelade inte över 20 spel på fem matcher, tog bild på det och skickade in det till NFF. Det tror jag att alla förstår.

– Nej? Vem har då spelat på det?

Analys:
I denna artikel diskuteras fallet med fotbollstränaren Steffen Landro som har blivit avstängd för att ha spelat på sitt eget lag. Trots att han erkänner att det har skett spel från hans konton, förnekar han att det är han själv som har placerat dem. Denna typ av beteende är olagligt och kan få allvarliga konsekvenser för både tränare och lag. Det är viktigt att följa reglerna och inte sätta sig själv eller sitt lag i fara genom att delta i olaglig spelverksamhet. Detta illustrerar vikten av att vara ansvarsfull och etisk inom idrotten och att följa fastställda regler och riktlinjer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version