Israelska styrkor inledde en ny markoffensiv i Gaza inför årsdagen av Hamas attacker den 7 oktober. Det israelska militären ryckte fram med stridsvagnar in i Jabalia i nordöstra Gaza under natten, och hävdar att Hamas försökt omgruppera sig i området. IDF har även öppnat två flyktvägar från norr till en utökad säkerhetszon i söder, som förberedelse inför eventuella uppmaningar till invånarna att fly.

Nästan alla invånare har tvingats fly minst en gång sedan konflikten startade på Gazaremsan, där de humanitära förhållandena beskrivs som fruktansvärda av hjälporganisationer. Israel attackerade också vad de påstod var två Hamas kommandocentraler – en i en tidigare skola och den andra i en tidigare moské, båda i Deir al Balah-området centralt i Gaza. Arabiska medier rapporterade om 24 döda och flera tiotals skadade i området.

Analysen av denna händelse visar på den eskalerande konflikten mellan Israel och Hamas, vilket kan leda till ökad osäkerhet och instabilitet i regionen. Investerare och marknadsaktörer bör vara medvetna om risken för geopolitiska spänningar och dess potentiella påverkan på marknaderna. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara beredd på eventuella marknadsreaktioner på grund av denna konflikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version