Handbollslandslaget nära att få ny förbundskapten

Handbollsherrarna står fortfarande utan förbundskapten, men enligt Sportbladets uppgifter är Michael Apelgren nu nära att ta över efter Glenn Solberg. Det har gått drygt två veckor sedan chockbeskedet kom att Solberg slutar som förbundskapten. Sedan dess har jakten på en ny förbundskapten pågått och truppen till EHF Euro Cup i november ska tas ut om bara åtta dagar.

Enligt landslagschefen Hanna Fogelström är målet att ha en permanent förbundskapten klar till den 15 oktober. Michael Apelgren, som tidigare var assisterande förbundskapten, pekades tidigt ut som en huvudkandidat att ta över. Enligt Sportbladets källor är 40-åringen nu nära uppdraget och bekräftar att han är i dialog med förbundet.

Om Apelgren blir ny förbundskapten kommer han vilja ha nära vännen Patrik Fahlgren som assisterande. Apelgren har tidigare sagt att det viktigaste är att Szeged är med på att han dubbeljobbar. Nu återstår att se om Pick Szeged kommer att godkänna detta arrangemang.

Analys:
I denna artikel diskuteras den nära förestående tillsättningen av en ny förbundskapten för handbollslandslaget, där Michael Apelgren pekas ut som en stark kandidat. Detta kan påverka lagets prestationer och strategi inför framtida turneringar. Att ha en stabil och kompetent ledning kan vara avgörande för lagets framgångar och förhoppningar om att nå stora titlar som OS, VM, EM eller Champions League. Apelgrens eventuella utnämning kan också påverka hans nuvarande tränarposition i Pick Szeged, vilket kan ha konsekvenser för klubbens framgångar. Att ha en tydlig och stabil ledning i både klubb- och landslaget kan vara avgörande för spelarnas prestationer och lagets resultat i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version